Здружението „Совест“ закажаа средба со Заев, го одложи протестот

Здружение на граѓани за заштита и афирмација на културнитевредности “Совест„ го одложуваат мирниот протест на неодредено време. Во соопштението кое го испратија до медиумите од Совест ја откриваат причината за одложувањето на протестот.Во соопштението се вели:

Ве известуваме дека закажаниот мирен протест на ЗГ “СОВЕСТ“, на 19 март 2019 година наплоштадот ЧИНАР, се одложува на неодредено време.Ваквиот развој на настаните се должи на реакцијата на институциите и нивно конечно прифаќањена одговорноста.

Во таа насока е закажаната средба на претставници со ЗГ “СОВЕСТ“ со премиеротЗоран Заев, за 20 март во Скопје.Се надеваме дека она за што искрено се залагавме во изминативе две и пол години – почитувањена законите и зачувување на вредностите на Охрид, ќе вроди со плод и нема да продолжинезаконското постапување во однос на Али пашината џамија.Со почит,ЗГ “СОВЕСТ“ ОхридПретседател,Михаил Трендафилов Здружение на граѓани за заштита и афирмација на културните вредности “Совест„ – Охрид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close