Донесен ребалансот на буџетот

Ребалансот на буџетот, по петдневна расправа, колку што предвидува собранискиот Деловник, ја помина собраниската процедура и го отвори патот за спроведување на мерките од четвриот пакет мерки. Дел од мерките може веднаш да се реализираат, за дел ќе треба, и покрај носењето на ребалансот, да се чекаат законските решенија со кои се уредени, а кои, исто така, се во собраниска процедура. Поддршката со ребалансот тежи 470 милиони евра.

Close