Коритото на Црн Дрим исчистено и повторно полно со вода

Гордоста на стружани, реката Црн Дрим повторно е ставена во функција. По неколку неделното чистење на коритото, деновиве веќе Дримот е полн со вода. Отворени се сите истечни брани кои го полнат од Охридското езеро а низ него се пролева чистата и бистра вода со својствена и спечифична боја оваа река.

Проектот кој траеше за чистење на Црн Дрим беше опфатен со цел негово темелно чистење, фаза која години наназад не била спроведена на оваа река.

https://www.facebook.com/onemedia.mk/videos/804629040326136/

Close