Бачев: Нашиот закон за укинување на функционерските привилегии од 2009 е закочен во собраниските фиоки

Шведска министерка чека на железничка станица да си оди накај дома (слика 1). Холандскиот премиер веќе е тргнат накај дома со точак (слика 2). Зоран Заев накај дома со она на М (слика 3).

Нашиот партиски предлог – закон за укинување на функционерските привилегии (слика 4 и 5) е поднесен во Собранието уште во 2009, но, до денес е закочен во собраниските фиоки. Нема чесен и домаќински пратеник да го стави на дневен ред и да престане луксузирањето на македонските функционери врз грбот на народот, напиша на својот ФБ профил претседателот на Единствена Македонија, Јанко Бачев.

Close