Во Сараево казните за неносење маски и на отворено ќе бидат од 250 до 750 евра

Носењето маски во Сараево е исто така задолжително на отворено, а припадници на МВР на Сараевскиот кантон ќе бидат ангажирани за почитување на мерките.

Шефот на полицијата, Џафер Хрват, изјави дека казните за непочитување на наредбите, издадени поради влошување на епидемиолошката состојба, се од 500 до 1.500 км (од 250 до 750 евра). Тој посочи дека полицијата ќе вложи максимални напори да ги охрабри граѓаните да ги почитуваат мерките, но дека тоа не значи дека ќе занемарат други задачи.

Close