Карантин од 14 денови за сите кои доаѓаат од Италија во Велика Британија

Од сабота повеќе нема да може да се купуваат алкохолни пијалоци во локалите на Долниот дом, објави неговиот претседател Линдзи Хојл. Тој потсети дека пабовите во голем број области ќе бидат затворени и коментира дека во оваа ситуација е правилно пратениците да не можат да купуваат алкохол.

По првиот национален карантин во Велика Британија поради коронавирусот на почетокот на оваа година, Долниот дом ги продолжи своите состаноци.

Сепак, правилата за одржување на физичко растојание го ограничуваат бројот на пратеници кои можат истовремено да бидат присутни во салата.

Во меѓувреме, Велика Британија воведе двонеделен карантин за патниците кои пристигнуваат од Италија. Мерката, која ќе стапи на сила од недела, и ќе се однесува и на патниците од Ватикан и Сан Марино. Оние кои не го почитуваат карантинот ќе бидат казнети со парична казна, до 10.000 фунти (11.000 евра).

Close