Премиерот Заев и Министерот Сугревски утре во посета на Охрид, на пладне средба со вд градоначалникот Георгиевски

Во петок на 01.02 во посета на општина Охрид ќе престојува премиерот на Р Македонија Зоран Заев. Покрај премиерот во Охрид ќе биде и министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски.

Премирот во општин Охрид, ќе остври средба со ВД градоначалникот на општина Охрид, Константин Георгиевски од 12:00 до 12:20 мин.

Иаку утре во Охрид ќе се одржи трибина „Силна економија шанса за сите. Трибината ќе се одржи во центарот за култура Григор Прличев од 12:30 – 14:30 часот.

Трибините низ земјава Владата ги започна на 26 јануари, а како што велат преку нив во отворена дебата со граѓаните ќе се дискутираат економските остварувања и политики како и предизвиците и перспективите кои се отвораат за економски развој на земјата со членството во НАТО и започнувањето на преговори со ЕУ.

После 15:00 чсот премиерот Заев и министреот Горан Сугарески ќе ја посетат компанијата Костал, кде ќе се сретнат со ракводството на компанијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close