Нови наслови во охридската библиотека

Од новата и богата понуда на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид оваа среда ви претставуваме уште девет нови книги кои од денеска можат да се позајмат.

Се работи за следниве актуелни наслови и автори: „Насветлото зајдисонце“ и „Најмрачното зајдисонце “ од Али Мартинез, „Лов на тигар“ од Џејмс Патерсон, „Украденото дете“ од Санџида Кеј, „Комедии и пасторали“ од Марин Држиќ, „Шпанска поезија 20 век“ , „ Е, баш ме заболе“ од Марк Менсон , „Зимски распуст“ од Хилдур Кнусдотир и „Транскрипција“ од Кејт Аткинсон.

Потсетуваме дека годишната членарина за возрасни кај нас во библиотеката чини 300 а за деца 200 денари.

 

Close