Општа болница: Утре напладне, возилата за брза помош со свирење и ротација ќе и оддадат последна почит на прерано починатата медицинска сестра и на починатите од КОВИД 19

Утре во 12 часот, точно напладне возилата за брза помош на Здравствен дом и возилата од Општа болница од Охрид заедно со свирење и ротација на светло ќе и оддадат последна почит на прерано починатата медицинска сестра Дијана Димоска и на сите жртви на опасниот корона вирус Ковид -19.
Димоска имаше само 50 години и беше работно ангажирана во Интерно одделение на болницата во Охрид и ја загуби последната битка со Ковид – 19. Дијана завчера беше погребана на Градските гробишта во Охрид.

Неколку едноставни поуки за неширење на вирусот Ковид-19

Најсилно оружје против вирусот е нашата свест и одговорност!
– Одржувајте хигиена
– Избегнувајте групни собири
– Држете растојание и носете маска
– Хранете се здраво
– Спортувајте и бидете позитивни
Никој не е отпорен на овој агресивен облик на вирус. Не е важно дали сте млад или стар, богат или сиромав, директор или работник.
Дајте нека конечно проработи свеста кај сите нас и нека гордоста и неверувањето ги замениме со горенаведените поуки.
Здравјето е најголемо богатство !

 

❗️❗️❗️ИЗВЕСТУВАЊЕ ❗️❗️❗️Утре во 12 часот, точно напладне возилата за брза помош на Здравствен дом и возилата од Општа…

Posted by JZU Opsta Bolnica- Ohrid on Monday, September 28, 2020

Close