(ВИДЕО) Куче неколку часа не можело да излезе од езерото кое е со низок водостој

Куче во текот на вчерашниот ден поминало неколку часа во плитките води и сувите делови од брегот на Охридско Езеро кај „Кеј Македонија“ во центарот на Охрид бидејќи заради нискиот водостој неможело да ја прескокне височината од камењата кои сега се на суво до шеталиштето на кејот.

Како кучето се нашло во езерото не е познато, но било извлечено од екипи на „Охридски Комуналец“.

Close