Направен увид во состојбата на охридскиот чинар

Државниот инспектор за природа, Хасан Рустеми, денес изврши увид во состојбата на охридскиот чинар, по вчерашното мало оштетување на горните гранки од стеблото. Рустеми беше запознат со повторениот јавен оглас за санација и ревитализација на чинарот, што одделението за заштита и влијание на  животната средина го распиша вчера.

Потсетуваме дека со годишната програма на одделението за заштита и влијание на  животната средина, предвидени се средства за целосна  санација и ревитализација на чинарот, со која на најсоодветен начин ќе биде заштитен еден од најпрепознатливите симболи на Охрид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close