Урбанизам во Македонија: Кичево – Охрид, турни ме да кинисам

Групата Урбанизам во Македонија, на својот фејсбук профил напиша:
Кичево – Охрид. Турни ме да кинисам.
Министерот за транспорт и врски изјави дека автопатот Кичево – Охрид турбо се работел.
Само не знаеме дали некои си паркови и зеленило турбо работат за да ја косат тревата што нараснала на трасата.
Инаку автопатов требаше одамна да е веќе готов.
И со изјавата дека ќе се пушта по секвенци “воодушевени” сме. :/
Па со ова темпо што го имаат на работа додека ја пуштат последната готова траса првата готова ќе е веќе во фаза на потребна реконструкција.

Срамота невидена, 60тина километри автопат не можете да направите.

Posted by Урбанизам во Македонија on Tuesday, March 12, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close