Сребрен олимписки медал за ВМ Зоран Гавриловски

На Олимпискиот турнир во составување шаховски композиции Батуми 2018 велемајсторот на шаховската композиција (ВМ на ШК) Зоран Гавриловски освои 2. награда (сребрен медал) во групата матови во 3 потези и специјална награда во групата помошни матови, а ФИДЕ мајсторот Бошко Милошески освои специјално почесно признание во групата матови во повеќе потези. ВМ Гавриловски (меѓународен судија за ШК) го судеше турнирот во групата самоматови.

Резултатите од Олимпискиот турнир се достапни на веб страницата https://www.chessstar.com

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close