Пановски: Вистинската суша не е ни почната

Дејан Пановски со реакција на тоа што изминативе денови се работи во сливот на Охридското езеро, при истекот во реката Црн Дрим во Струга.

-Инаку, вистинската суша не е ни почната. Водните системи ќе колабираат, езерата ќе се повлечат. На вештачки контролираното Охридско Езеро време е да се прекине со копањето во Струга, да се спуштат веќе неколку рампи на истекот кој е целосно отворен, за да се сочува некоја капка за главната суша, пишува во својата фејзбук објава Пановски.

Close