Земјотрес од 2.3 степени во Охрид

Вечерва во 22:00 часот земјотрес почувствуван во Охрид и охридско. Земјотресот беше со магнитуда од 2.3 степени со епицентар на 12 километри од Охрид, 62 километри источно од Елбасан – Албанија, а 18 километри сецероисточно од Поградец – Албанија, поточно помеѓу Охрид и Поградец.

 

 

Close