(ФОТО) Со затруениот ум го труеме и воздухот и светот околу нас

Граѓани сами си палат стрништа со цел да го „исчистат“ просторот. Палењето на ѓубре за да го „исчистиме“ местото, потоа палењето цели ниви со цел да се „исчистат“ од остатоците од растенијата после бербата, а ево и палењето стрништа се дел од нашата „култура“ и стил на живеење кој покажува само колку сме за жалење.

Домарот го запалил ѓубрето во дворот на музејот во Охрид ?!

(ВИДЕО) Видобишта се гуши – Што се гори во производствен погон?

ВИДЕО) „Ѓубрињата“ го запалија ѓубрето во дворовите на дивоградбите

Close