Струга и денес гори – држава дали постои ? !

Остана ли една жива институција во Република Северна Македонија ? !

Утрово во Струга продолжува палењето на трската, и покрај реакциите на јавноста и еколозите.

На Facebook страната VOX Struga утрово се објавени фотографии на кои јаснос е гледа дека продолжува палењето на трската.

Image may contain: sky, cloud, tree, mountain, plant, outdoor, nature and water

– Горат трските. На местото моментално има две возила на против-пожарната единица, но не прават ништо. Чекаат да изгорат сите, реагираат од таму.

Image may contain: sky, cloud, mountain, grass, outdoor and nature

 фотоо: VOX Struga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close