(ФОТО) Улица „Охрид“ во Мелбурн, Австралија

Улица во градот Витлеска, кој е дел од пошироката урбана зона на Мелбурн се вика „Охрид“.

Еве како изгледа  улицата.

Преку google street view, може да видите каде е точно оваа улица.

Инаку  пред две години според резултатите од истражувањето на Time Out и Tapestry Research  најсреќен град во светот беше Мелбурн, Австралија.

Кога станува збор за Мелбурн, плажите, акцентот на уметноста и разновидната култура им даваат на сите посетители по нешто да уживаат.

Плажите, јавните паркови, разновидните опции за храна, како и многу други нешта, го прават овој град совршен во период на целата година.

 

Close