Македонските одбојкари за првпат во историјата се пласираа на Европско првенство

Македонската одбојкарска репрезентација вечерва обезбеди историски пласман на Европското првенство.

Нашите одбојкари ја победија Унгарија со 3-0 во сетови, што беше доволно со оглед на останатите резулатите во групата што беа во наша полза.

Ова е прв пласман на оваа репрезентација на Европско првенство, од нејзините почетоци во 1994 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close