Демократи: До кога „народните пратениците“ ќе ја празнат народната каса и ќе се богатат на сметка на осиромашениот и ограбениот народ

ДЕМОКРАТИ се против Собранието да има 5 потпретседатели затоа што не само што сметаме дека тоа е преголем број и непотребен, но исто така пратениците го празнат буџетот на државата во нивна корис. Секој потпретседател зема од 15 до 20 000 денари повеќе од останатите народни избраници за да го менуваат спикерот Џафери кога ќе биде отсутен, стои во објавата од Демократи.  Тие во продолжение додаваат:

ДЕМОКРАТИ ги прашуваат „народните пратеници“ до кога ќе ја празнат народната каса и ќе се богатат на сметка на осиромашениот и ограбениот народ на Македонија

ДЕМОКРАТИ предлагаат Собранието да има 2 потпретседатели, што сметаме се повеќе него доволно.

ДЕМОКРАТИ: До кога „народните пратениците“ ќе ја празнат народната каса и ќе се богатат на сметка на осиромашениот и…

Posted by Демократи on Wednesday, August 26, 2020

Close