(ВИДЕО) Страшната скриена тајна на Охридското езеро

Кои се маките на Охридското Езеро? Охридското езеро крие страшна и срамна тајна. Пластика, лименки, најразновиден кабаст отпад лежат на дното како скриени сведоштва за човечката некултура, но и за инертноста на институциите. ДОМА ве носи во загрозениот еко-систем во длабочината на Охридско езеро. Од дното на Езерото секојдневно сме сведоци дека нуркачите имаат извадено цела покуќнина, која несовесните граѓани ја фрлаат токму тука.

Видеото во продолжение нуди докази дека човекот е најголемиот непријател на Охрид.

 

 

Close