Златев за Алфа: Веднаш треба да ме притворат, ќе продолжам да објавувам документи од јавен интерес

Ако кривичниот прогон против мене нема политичка позадина веднаш треба да одам во притвор, бидејќи ќе продолжам да објавувам документи од јавен интерес, вели пред камерата на Алфа новинарот Љупчо Златев. Тврди дека зад кривичната пријава за пишан текст, има политички мотиви, директно споменувајќи дека е по нарачка на директорот на Агенцијата за национална безбедност Виктор Димовски.

-И утре да добијам ист ваков документ кој има јавен интерес, јас пак ќе го објавам. Тоа значи дека јас јавно кажувам дека ќе го повторам делото. Доколку не е монтиран политички случај, во истиот момент јас треба да одам во притвор, затоа што најавувам повторување на делото. Најавувам и влијание врз сведоците, односно сите оние свиркачи, кои ми ги дадоа овие документи, им реков да се повлечат за да немаат свои реперкусии, вели Златев.

Златев заработи кривична пријава откако објави две статии за злоупотреба во Агенцијата за национална безбедност.

Текстот во целост на: Алфа

Close