Кандидатите за пратеници од ВМРО-ДПМНЕ од Охрид и заменик-министерот за земјоделство Цветан Трипуновски на средба со овоштарите од Лескоец

Кандидатите за пратеници од ВМРО-ДПМНЕ од Охрид, заедно со заменик-министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Цветан Трипуновски, денеска ги посетија жителите на Лескоец, а на овоштарите им посакаа бериќетна берба на охридската цреша.

Овоштарите им се пожалиле за ниската откупна цена на охридската цреша, при што кандидатите се обврзале со заедничка работа да го вратат достоинството на македонскиот земјоделец.

– Изборот на 15 јули е јасен, а тоа е обнова на Македонија!, порачуваат кандидатите за пратеници од Охрид.

Close