Чулев и Милески потврдија дека од 2016 повеќе нема поткуп и притисоци на избори во Охрид

Највисокиот врв на полицијата во Охрид и Македонија во т.н. техничка Влада поставен од ВМРО ДПМНЕ денес ги демантира сите тврдења на партијата ВМРО ДПМНЕ дека на Локалните избори 2017 и 2019 година се купувале гласови кај социјално загорозениоте слоеви од населението експлицитно нагласувајќи дека од 2016 година до денес овие појави ги нема и не се забележани.

И покрај тоа што од 2016 година до сега не е забележан поткуп, купување гласови со пари или притисоци и уцени кон социјално загорезените граѓани на Охрид , СВР Охрид ги мапира и подготвено ќе ги чека изборите за да се спречи повторување на вакви појави.

Ова денес пред медиумите го потврдија техничкиот минситер Наќе Чулев и првиот човек на СВР Охрид Илија Милески.

Од 2016 година до сега ( со мали прекини ) со СВР Охрид раководи Сашо Смилески.

ВИДЕО ОД ИЗЈАВАТА СО КОЈА КОНЕЧНО И ОФИЦИЈАЛНО ОД НАЈРЕЛЕВАНТНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ПОТВРДИ ДЕКА ГЛАСОВИ СО ПАРИ СЕ КУПУВАА НА ИЗБОРИТЕ ПРЕД 2016 ГОДИНА:

Министерот и Началникот од ВМРО ДПМНЕ потврдија дека од 2016 до сега ( од како СДСМ ја контролира полицијата ) во Охрид нема уцени и поткуп на изборите !Највисокиот врв на полицијата во Охрид и Македонија во т.н. техничка Влада поставен од ВМРО ДПМНЕ денес ги демантира сите тврдења на партијата ВМРО ДПМНЕ дека на Локалните избори 2017 и 2019 година се купувале гласови кај социјално загрозените слоеви од населението експлицитно нагласувајќи дека од 2016 година до денес овие појави ги нема и не се забележани.И покрај тоа што од 2016 година до сега не е забележан поткуп, купување гласови со пари или притисоци и уцени кон социјално загрозените граѓани на Охрид , СВР Охрид ги мапира и подготвено ќе ги чека изборите за да се спречи повторување на вакви појави. Ова денес пред медиумите го потврдија техничкиот министер Наќе Чулев и првиот човек на СВР Охрид Илија Милески.

Posted by Ohrid 1 on Saturday, July 4, 2020

Close