Хортикултурно уреден тротоарот кај „Григор Прличев“

Тротоарот на „Булевар Туристичка“ пред училиштето „Григор Приличев“ доби хортикултурно уредување. Засадени се дрва кои се протегаат во мал зелен појас прекриен со трева. Овој потег беше раскопан и неуреден, а дрворедот кој беше отстранет беше опасен за минувачите заради трулите стебла на дрвата. Поставен е нов тротоар и нов асфалт на велосипедската патека. Работите на потегот ги изведуваше ЈП ГРАДСКИ ГРОБИШТА – Охрид.

Close