(ФОТО) Градот е преполн: Редици пред маркети и дуќани, гужви на кејот и чаршијата

Охридската чаршија денеска е преполна со посетители од другите градови, кои вчера избегаа од другите градови каде е прогласен карантин до понеделник наутро.

Дистанца меѓу нив има, но очигледно е дека наплив на домашни туристи има и по гужвите во кафитериите.

Полни се и маркетите, каде има долги редици доколку некој сака да испазари намирници за викендот.

 

Close