Почина најстариот човек на светот

Најстариот човек на светот, Масазо Нонака, почина на 113 години, објавија јапонските медиуми. Членови на неговото семејство рекле дека Нонака умрел мирно во сон во својот дом во градот Ашоро.

Тој бил роден 25 јули 1905 година, а пораснал во големо семејство кое работело со гостилница. Денеска тој бизнис го води неговата внука. Нонака ја надживеал својата сопруга, како и три од своите пет деца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close