(ФОТО) Ристо трактористот

Советникот Ристе Булоски стана земјоделец и со трактор ора на нивите во атарот на селото Љубаништа. Инаку Ристе Булоски е жител на ова село. Се повеќе жители на градовите по пандемијата со Ковид 19 пчнаа да планираат враќање на село и организирање производство на храна за самоодржливо домаќинство.

Close