Се дезифицира улицата АСНОМ затоа што истекле фекалии од запушена каналзиација

Граѓани на Охрид до „ Охрид 1“ и на социјалните мрежи испратија повеќе видеа на кои се гледа цистерна која неколку минути прска средство за дезинфекција на улицата непосредно преде еден супер маркет на улицата АСНОМ.

Од ЈП Охридски Комуналец информираат дека дезинфекцијата се врши затоа што дошло до запушување на канализациониот систем и на коловозот и тротоарот се излеале фекалии и дека дезинфицирањето нема врска со актуелната состојба со Ковид 19.

Close