Понеделник е неработен ден за сите граѓани

Понеделник, 25 мај е  неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека 24 Мај (недела) е државен празник „Св. Кирил и Методиј“ , ден на сесловенските просветители. Исто така, 24 мај (недела) е државен празник на верниците од исламската вероисповест-Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам.

Министерството за труд и социјална политика ги честита празниците на сите граѓани.

фото: ФБ Љупчо Јаневски

Close