Таневски: Ѕидови, шанкови, ресторани и куќички се градат на наша земја

Земјиштето на кое се распослани дивоизградени ресторани ( меѓу кои и парапетчето кое ја згрози јавноста ) се градат на земја која е предмет на денационализација и за која повеќе наследници од Пештани повеќе од 20 години водат судски спорови да си го вратат тоа што е нивно, додека моќници влијаат врз институциите да не им ја враќаат земјата.

Повеќе од изјавата на Ѓорѓи Танески:

ВИДЕО ОД ОБЈЕКТИТЕ ДИВОГРАДБИ РАСПОСЛАНИ НА САМИОТ ЕЗЕРСКИ БРЕГ:

 

Close