Најдобриот јавен превоз низ метрополите

Една од најважните работи при патувањето е превозот. Не мислиме на превозот до местото каде што треба да одиме, туку мислиме на јавниот превоз во градот каде што патуваме. Тоа е важно бидејќи тоа е начинот на кој најголемиот дел од туристите шетаат низ светските метрополи. Затоа денеска ќе ви претставиме неколку дестинации кои што имаа одличен јавен превоз…

Монтреал

Многу едноставно може да одите каде сакате поради развиената железница и автобуските линии. Ако одите во Монтреал на интернет може да ги нпронајдете сите познати и атрактивни места и како да стигнете до нив.

Токио

Во Токио најразвиено е метрото. Знаците на англиски јазик кои што се таму може ги има насекаде, а со метро можете да стигнете до секое ќоше на Токио за доста кратко време.

 

Москва

Како и во другите светски метрополи, така и во Москва имаме квалитетни метро линии кои што најважно од се се функционални за туристите.

Цирих

Швајцарците се познати по добра организација, а доказ за тоа е нивниот јавен превоз. Иако Цирих е еден од најскапите градови во светот, цените на јавниот превоз се достапни за поголемиот дел.

Сиднеј

Во Сиднеј може да најдете секаков вид на превоз од компнен до воден. Се што треба е да ја купите картата Opal и може да се возите со каков сакате јавен превоз.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close