Украина се повлекува од натпреварот за песна на Евровизија

Украинската државна телевизија објави дека Украина  се повлекува од натпреварот за песна на Евровизијата , откако победничката на националниот натпревар одбила да ја откаже турнејата низ Русија.

Украина требаше да ја преставува пејачката Хана Корсун , позната под уметничкото име Марув.

Уште тројца натпреварувачи на националниот избор , кои според бодовите биле зад Марув, одбиле да потпишат договор со телевизијата дека нема да настапуваат во Русија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close