Министерот за здравство во Бразил разрешен во ек на пандемијата

Претседателот на Бразил, Жаир Болсонаро, го разреши министерот за здравство, Луис Енрике Мандета. На негово…

The post Министерот за здравство во Бразил разрешен во ек на пандемијата appeared first on Скопје1.мк.

Претседателот на Бразил, Жаир Болсонаро, го разреши министерот за здравство, Луис Енрике Мандета. На негово место го назначи онкологот Нелсон Теиш. Популарниот министер за здравство Мандета објави дека претседателот Болсонаро го разрешил бидејќи бил целосно незадоволен од неговото справување со коронавирусот.

Болсонаро, кој ги критикуваше мерките за социјална дистанца што ги смета за штетни за економијата на Бразил, во телевизиска изјава рече дека поранешниот министер Мандета кон прашањето за вработеноста, не пристапил како што требало.

фото:Al Jazeera

 

The post Министерот за здравство во Бразил разрешен во ек на пандемијата appeared first on Скопје1.мк.

Close