Јапонија прогласи вонредна состојба

Јапонија прогласи вонредна состојба на целата територија поради епидемијата на коронавирусот. Пред еден месец, премиерот…

The post Јапонија прогласи вонредна состојба appeared first on Скопје1.мк.

Јапонија прогласи вонредна состојба на целата територија поради епидемијата на коронавирусот.

Пред еден месец, премиерот Шинѕо Абе воведе вонредна состојба во седум префектури.

Една неодамнешна анкета на јавното мислење покажа дека 75 проценти од Јапонците веруваат дека Абе предоцна прогласил вонредна состојба во Токио, кој е најтешко погоден од епидемијата.

извор: Макфакс

 

The post Јапонија прогласи вонредна состојба appeared first on Скопје1.мк.

Close