И Јапонскиот премиер ќе го преиспита финансиското учество на неговата земја во СЗО

Премиерот на Јапонија Шинзо Абе најави дека по пандемијата на коронавирусот ќе го преиспита финансиското…

The post И Јапонскиот премиер ќе го преиспита финансиското учество на неговата земја во СЗО appeared first on Скопје1.мк.

Премиерот на Јапонија Шинзо Абе најави дека по пандемијата на коронавирусот ќе го преиспита финансиското учество на неговата земја во Светската здравствена организација. Според него како што пишуваат јапонските медиуми околу таа организација имало многу прашалници.

По САД, Јапонија е втора земја која на ваков начин ја казнува СЗО, откако претседателот Доналд Трамп го обвини раководството на оваа организација дека потклекнало пред Кина, и место да ги штити интересите на тие кои најмногу го финансираат, им помогнало на Кинезите да ги сокријат вистинските димензии на епидемијата.

фото: Lowy Institute

 

The post И Јапонскиот премиер ќе го преиспита финансиското учество на неговата земја во СЗО appeared first on Скопје1.мк.

Close