Ефтов ги праша Филипче, Чулев и Спасовски до кога ќе ја штитат докторката Цаца ?

Во најновата емисија Вааско Ефтов цитира уредби донесени од страна на Владмир Путин со кои секое намерно кршење на санитетските мерки предвидени за борба со кроонавирусот ќе се третира како тероризам, диверзија и саботажа. Ефтов потоа прави компарација со случајот на докторката Цаца која сеуште нема понесено одговорност бидејќи од Италија се врати во земјава заразена со Ковид 19, а потоа одела на работа и ставала во ризик други лица. Ефтов  се обраќа директно до министрите Венко Филипче и Наќе Чулев и до премиерот Оливер Спасовски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close