Ќе следи ли дисциплинска постапка за момците со мускули, во униформа од МВР?

Во време на вонредна состојба во земјава и ограничено движење на граѓаните, на социјалните мрежи огромен револт предизвикаа  три лица вработе во МВР.

Имено тие на своите профили на социјалната мрежа ФБ објавија фотографии На кои напишаа:

  • Седите дома клошари!!!
  • Единицата формирана, ако ве зачекам после 9 пендрек и 10 години робија (казна нема).

Грст негативни коментари, Граѓаните бараат казна за овие лица. Велат, за закани во ваква состојба ли ве плаќа државата.

Инаку дознаваме дека внатрешната контрола на МВР, веднаш реагира. Имано овие лица веќе биле повикани кај надлежните. Се очекува во текот на денот да се соопштат казните кои ќе им бидат изречени.

фото: ФБ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close