ОХРИД ОД ПОНАПРЕД ДО ДЕНЕС – Од црквите Болнички до модерни болници

Охрид денес е „затворен“. Не работат кафетериите, рестораните, слаткарниците, теретаните, спа центрите… Глобалната пандемија на вирусот „Ковид 19“ ( попознат како Корона Вирус ) го стави градот во своевиден неофицијален карантин. 

Денес кога населението на Охрид седи дома и чека, преобјавуваме две епизоди од серијалот „Охрид од понапред до денес – Од црквите Болнички до модерни болници “ посветени на охридските болници и развојот на медицината во Охрид. Серијалот од 20 епизоди е снимен во 2016 година во продукција на „Мегастар Продукција“ , а автор е докторот по историски науки Никола Митровиќ Бабе.

ОД ЦРКВИТЕ БОЛНИЧКИ ДО МОДЕРНИ БОЛНИЦИ ( прв дел )

ОД ЦРКВИТЕ БОЛНИЧКИ ДО МОДЕРНИ БОЛНИЦИ ( втор дел )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close