Едно поинакво шоу,за прв пат во Охрид!

Ќе се случи наука,ќе се случи физика!

Студентската секција на ДФРМ, EPSYM – Скопје под покровителство на доц. д-р Ристе Попески-Димовски од Институтот за Физика при ПМФ Скопје, во соработка со Вера Зороска предметеннаставник по физика во ОУ„Христо Узунов“-Охрид, организираат двочасовен настан запопларизација на физиката.

Овој настан, кој е всушност една приказна, патување со светлината, наречен The Light Fantas@c,претставува склоп од експерименти со кои се прикажуваат скоро сите светлосни појави со кои сесретнуваме околу нас.
Ова шоу е создадено во 2015 година во склоп на „2015 Година насветлината“ .Настанот ќе се одржи во Центарот за култура„Григор Прличев“-Охрид, голема сала, на ден28.02.2019 (четврток), со почеток во 19.00 часотВлезот е бесплатен!

Предавањето е наменето за ученици од основните училишта од Охрид, Струга, Ресен и околните места, кои го изучуваат предметот физика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close