(ВИДЕО) Се гради вечното почивалиште на Тоше Проевски

Се гради вечното почивалиште на Тоше Проески. Автор на идејното решение е Жарко Чаушевски, кој бил и единствениот пријавен на конкурсот од Општина Крушево. Истиот автор победи на конкурсот за уредување на гробот на Проески и пред неколку години, но таа идеја не се реализираше., поради тоа што објектот беше и поголем и поскап.

За изгледот и содржините на идејното решение за почивалиштето на Тоше Проески било консултирано и неговото семејство. Проценката е дека изградбата ќе чини околу 150 илјади евра.

  

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close