Бродот „Лихнида“ изваден од каналот

Бродот „Лихнида“ изваден од каналот. Бродот на 04 овој месец потона во каналот Студенчишта, а горивото се излеа во каналот кој директно е поврзан со Охридското езеро.

Уште истиот ден екипи од капетанија на пристаништата на Македонија направија увид и се направи план за вадење на бродот од каналот.

Но, ова не е единствено старо пловило кое зафаќа место во каналот, а не е во возна состоба.  Од капетанија најавија дека сите бродови кои се во ваква состојба во најкраток временски период ќе се отстранат од каналот.

фото: ФБ Горан Устијаноски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close