Охридската ИВЗ за Драч донирала дури 1.167

Исламската врска заедница од Охрид како дел од ИВЗ се солидаризирала со настраданите од земјотресот во градот Драч па испратила помош од дури 1.167  евра, додека на државно ниво помошта е вкупно 127.372 евра.

Исламската врска заедница во Охрид е голем поседник на недвижнини и имоти кои се изнајмуваат и од тоа се собираат илјадници евра приходи на годишно ниво.

Како и ИВЗ, така и МПЦ во Охрид поседува голем имот.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close