АЕК: Нема опасност од 5Г технологијата, граѓаните пак го докажуваат спротивното

Нема простор за паника – зрачењето од 5Г технологијата не е штетно за човековото здравје- покажало истражувањето на Агенцијата за електронски комуникации. Направиле анализа колку новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење.

– Анализите покажуваат дека сме далеку под границите кои се светски параметар за зрачењето. Во медиумите може да прочитате разни вести дека 5Г технологијата е забранета заради штетноста итн.. Се тоа се шпекулации и апсолутно нема основа граѓаните да се грижат од таквите нови технологии, изјави Димитријоски, пред денешната втора јавна расправа на АЕК.

Спротивно  на ова тврдење, граѓаните сеуште се сомничави. На совијалните мрежи се објавуваат фотографии од угинати птици на под кои пишуваат дека токму птиците како најосетливи на овие бранови угинуваат.

Posted by Toni Makedonski Mitrevski on Monday, December 2, 2019

YOUTUBE ONE MEDIA ВИДЕО

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close