ГРАДСКИ ГРОБИШТА доби лиценца да гради згради

ОХРИДСКИТЕ ГРОБИШТА СТЕКНАЛЕ ЛИЦЕНЦА ДА ГРАДАТ ВИСОКИ ЗГРАДИ

ЈП ГРАДСКИ ГРАБОИШТА Охрид се стекна со „Б ЛИЦЕНЦА за изведуваш на градби од втора категорија“ која на претпријатието му овозможува да се занимава со најразличен спектар на градежни активности, па дури сега, законски може да се занимава и со градење згради.

Ова е прв пат да се стекне со ваква лиценца, иако повеќе години наназад ова претпријатие изведуваше градежни работи на инфраструктурата во Охрид.

Претпријатието годинава ја завршува со добивка од околу 3 милиони денари.

ЅИДОТ КАЈ ОХРИДСКА БАНКА

Претпријатието во моментов гради повеќе инфраструктурни објекти низ Охрид, а актуелни се жардињерите ( во јавноста познат како ѕид ) на веќе познатиот затворен пешачки премин кај „Охридска Банка“

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close