Советот на општина Охрид го изгласа Саше Дончески за комнадир на ПС Охрид

По неколку предлагања и одлагања конечно изгласан.

На денешната седница на советот на општина Охрид, Саше Дончевски е избран за командир на Полициската станица во Охрид.
Тој денеска по тртет пат беше предложен на гласање пред советниците и со 12 гласови за го доби мнозинство во Советот на Охрид.
За гласаа следните советници :

1.Живка Ангелоска
2.Мишел Силјаноски
3.Сашо Ставрески
4.Елеонора Куноска
5.Бесим Демиров
6.Џенгиз Реџеп
7.Марија Попоска
8.Филип Јованоски
9.Рената Арнаудова
10.Ристо Булоски
11.Ристо Николески
12.Нефи Усеини

Точката за избор на командир беше предлагана па повлекувана , а во месеците од август до денес оваа тема беше една од главните политички теми меѓу коалиционите партнери во владејачкото мнозинство.

————————————————————————————————————–

Lifestyle.mk ВИДЕО

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close