(ВИДЕО) Џабе, ступчиња, препреки, жардињери, ѕидови… штом немаме основна култура се е џабе

Преминот кај Охридска банка сеуште актуелен. За две до три минути дури 12 лица прескокнуваа ограда, претрчуваа преку улица, а со тоа „скратија“ цели  100 тина метри. Локалната неодамна постави пластични ступчиња со што им стави до знаење на граѓаните дека преминот кај Охридска банка поради поголема безбедност и на пешаците и на возачите е поместен за 100 тина метри.

Оваа одлука не ја прифаќаат граѓаните. Имено тие и покрај ступчињата, пластичните препреки, бетонските жардињери, сепак изнаоѓаат начини како да си се движат по свои правила.

Во продолжение видео на кое се гледа сообраќајната култура на охриѓани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close