Катна гаража кај пазарот сепак ќе има, во моментов се врши експропријација на парцелата

Локалната самоуправа не отстапува од идејата за изградба на катна гаража, која е повеќе од потребна во Охрид. Првиот човек на Охрид, градоначалникот Георгиески денеска кажа дека во моментов во тек е постапка за експропријација на 90 метри квадрати од парцелата за оваа намена, по што ќе биде објавен Оглас за јавно приватно партнерство, согласно изготвената физибили студија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close