Во Грција неможе само со печат во пасошот – мора да пополните и бело ливче

Примената на штембилот кој го содржи името Северна Македонија и кој треба да се втиснува во македонските пасоши не функционира на граничниот премин Евзони меѓу македонско- грчката граница. Екипа на ТВ Телма која утринава се обиде да ја помине границата кон Грција јави дека печат со новото име на државата кој се втиснува во пасошите – не функционира.

Од грчка страна и понатаму се бара пополнување на белите ливчиња, јави Телма.

А што ќе се допише на белото ливче штом ја премините границата?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close