(ВИДЕО – ОХРИД ОД ПОНАПРЕД ДО ДЕНЕС): Чинарот симбол на животот, Охридскиот чинар стана природна реткост

Министерот за животна средина и просторно планирање донесе решение за прогласување на 5 нови природни реткости. Киселичката пештера, Чинарот во Охрид, Дабот благун во село Бели, Црната дудинка од Лесново и Карактеристичен геолошки профил – Звегор се петте нови природни реткоски прогласени со решение донесено од Министерот за животна средина и просторно планирање.

Во продолжение документарен филм во продукција на „Мегастар“, во која се раскажува приказната за охридскиот Чинар. Чинарот. Стариот Чинар !

Илјадалетнотo дрво и сите преданија и легенди за него, за животот кoј се одвивал околу него.

Чинарот од чие старо стебло денес никнуваат млади фиданки како симбол за вечниот живот во вечниот Охрид.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close